Rudy Thysman BV

Uw specialist voor alle binnen en buitenschrijnwerk

Totaalrenovaties van A-Z

 

Wanden / plafonds / laminaat

Hout voelt altijd aangenaam warm aan. Toch doen houten wanden meer voor uw wooncomfort dan het gezellig maken. Hout heeft een lage geleidbaarheid waardoor het trager opwarmt en afkoelt. Zo blijft het temperatuurverschil tussen het houtoppervlak en zijn omgeving beperkt. Ook voor het leggen van laminaat kan u bij ons terecht.

Natuurlijke buffer

Grote houtoppervlakken vormen een buffer voor het binnenklimaat. Ze houden de luchtvochtigheid stabiel, wat de ruimtes gezonder maakt – ook als die vochtig zijn. De aanwezigheid van hout vermindert ook het risico op infecties en allergieën. Bovendien is hout niet vatbaar voor statische elektriciteit en trekt het daarom geen stof en vuil aan. Ten slotte bieden houten wanden ook een goede akoestische isolatie.

Welke houtsoorten?

Grenen, vuren, eikenhout, tamme kastanjehout, Western Red Ceder, hemlock, pin des Landes en tropische houtsoorten zoals merbau: eigenlijk komen vrijwel alle houtsoorten in aanmerking voor wandbekleding. De esthetiek geeft meestal de doorslag: tekening, nerfstructuur, aanwezigheid van kwasten.

Laminaat

Laminaat staat bekend om zijn slijtvastheid en duurzaamheid, en vereist daarom relatief weinig onderhoud. Er bestaan verschillende gebruiksklassen gaande van geschikt voor matig of zeer intensief gebruik. Reinigen is heel eenvoudig en voor hardnekkige vervuiling bestaat er een uitgebreid gamma aan professionele onderhoudsproducten.

RUDY THYSMAN BV


Schrijnwerker met 30 jaar ervaring zowel in nieuwbouw als in renovatie

Contacteer ons steeds vrijblijvend op info@rudythysman.be voor alle info en een vrijblijvende prijsofferte