Rudy Thysman BV

Uw specialist voor alle binnen en buitenschrijnwerk

Totaalrenovaties van A-Z

 

Daktimmer

Traditionele opbouw (gordingen)

Constructie wordt gedragen door de muurplaten die aan het metselwerk bevestigd zijn. Op de muurplaten worden de kepers bevestigd die schuin oplopen van de goot naar de nok. De kepers worden op bepaalde afstanden loodrecht ondersteund door gordingen die ingemetseld moeten worden in de muren of steunen op een A-spant.
De gordingen lopen evenwijdig met de dakgoot. De afstand tussen de gordingen hangt af van de helling van het dak en van de houtsoort. De kepers worden op de gordingen vastgemaakt door nageling. Voor oversteken en andere speciale dakdelen moet een aangepast timmerwerk gemaakt worden dat bekleed wordt met een afwerking.

Spantendak (geprefabriceerde dakspantenstructuur)

Is een geheel van houtelementen die aan elkaar gezet worden door toepassing van het vakwerkprincipe. Spantendak kan door een fabriek op maat gemaakt worden of kan ter plaatse in zijn geheel getimmerd worden door een timmerman.
Vermits het een zelfdragende structuur is die niet ondersteund moet worden door muren, resulteert een spantendak in een grotere flexibiliteit bij de inrichting van de ruimtes. Er zijn grotere overspanningen mogelijk dan bij traditionele dakstructuur.

Dakhout

Meest gebruikte houtsoort is oregon. Oregon is een sterke houtsoort. In grotere lengtes verkrijgbaar dan veel andere houtsoorten. Het is aan te raden oregon te behandelen met een houtbeschermingsproduct.

RUDY THYSMAN BV


Schrijnwerker met 30 jaar ervaring zowel in nieuwbouw als in renovatie

Contacteer ons steeds vrijblijvend op info@rudythysman.be voor alle info en een vrijblijvende prijsofferte